På så sätt rengör du verkligen dina persienner

På så sätt rengör du verkligen dina persienner

Det kanske inte ens sticker ut först, men efter ett tag får det verkligen ett lager damm på dina vackra persienner. Och det är naturligtvis synd. Men rengöra dem utan att skada dem, hur gör du det egentligen? Du kan naturligtvis välja att ta en damm- eller fjäderdamm i handen och damma dina (stängda) fönstertäckningar. Du kan till och med ta dammsugaren och sätta den på dina persienner (välj den lägsta inställningen!). Men vill du verkligen göra det rätt eller finns det fläckar? Då kan du bättre närma dig det enligt följande.

Fuktig tvättlapp eller trasa
Ta en tvättduk eller trasa och fukta den. Du kan göra detta med vatten och lite rengöringsvinäger, men också med universalrengöringsmedel. Eller möjligen ta en gammal tandborste för att rengöra de knepiga fläckarna. Detta tar bort fläckarna mycket noggrant. Vrid persiennen också åt andra håll så att båda sidor är rena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Hackvaxter Heijnen