Vad har du i din säng?

Vad har du i din säng?

Roligt faktiskt, för att du inte har hört några myggor och en närmare granskning av sovrummet ger inga myggor. Knölarna är också på länden och på magen, som du kan se i spegeln. Vad kan de vara från? Kolla in det här: de kan vara vägglöss!

Hur känner du igen bugg av bed bug?
Under inga omständigheter indikerar röda stötar och utslag förekomsten av vägglöss. De kan också vara bett från andra insekter, eller de kan orsakas av någon form av allergi. Du måste utesluta dessa innan du fortsätter leta. Bed bugg bites är främst kända eftersom de ofta är uppradade. Om vägglöss störs medan du suger ditt blod, biter de tillbaka millimeter ytterligare.

Har du varit på semester?
Om du inte är säker på vad som orsakar stötar är det dags att titta längre. Tänk till exempel på vad du har gjort nyligen. Har du varit på semester? På busstripa? Har du haft gäster? Eller kanske har du köpt ett snyggt skåp, matta eller annan vintageartikel till ditt sovrum i en butik? På så sätt kunde du ha fått vägglöss i huset! De kryper in i hotellrummet i ditt bagage eller är i den artikel du köpte.

Att äta betyder att reproducera
Det är historien: vägglöss kommer aldrig in i ditt eget hus. Du tog med dem själv, eller någon av dina rumskamrater eller gäster. Och … när vägglöss är där försvinner de inte på egen hand! Insekterna gömmer sig i ditt sovrum, om möjligt så nära din säng som möjligt. De matar på ditt blod på natten och ger dig kliande stötar. Om de har tillräckligt att äta reproducerar de också mycket snabbt. Nymferna (barn) dricker också ditt blod för att växa till vuxna vägglöss.

Hur får du reda på om du inte har bjudit in gäster?
Om du inte kan tillskriva stötar och utslag till något annat kan du utsätta din säng och din närmaste omgivning för en annan inspektion. Ge tillräckligt med ljus och använd ett förstoringsglas om det behövs. Kontrollera sömmen på din madrass och sprickor och hål i sängen och eventuell lamellbotten, liksom bakom golvbrädorna, i sömmarna till gardiner, ditt nattduksbord, lampor och andra saker runt din säng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next post 7 stylingtips för att dekorera ett studentrum