Vasaloppet 2016 – Nu är det över!

Nu är mitt sista Vasalopp och sista tävling i karriären avverkad. Det blev ett mycket speciellt lopp med många känslor. Här kommer racerapporten:

Alla förberedelser var goda och hade hittat ett bra skidpar med perfekt struktur som jag skulle staka de 9 milen på. Vi testade fram allting på lördagen och på söndagsmorgonen räckte det med att jag bekräftade mitt val. Starten gick och jag fick en riktigt dålig start, kom långt bak, flera halvdana elitmotionärer trängde sig förbi så jag fastnade i flera andra och blev stillastående flera gånger i första backen. När det väl ordnat upp sig och jag tagit mig till Smågan var jag på plats 326!. Jag var då riktigt less och inte alls så pigg på att fortsätta mata på men jag bestämde mig för att fortsätta ändå för jag ville inte bryta det sista loppet. Precis innan Mångsbodarna fick jag vittring om huvudklungan och fick då upp hoppet. Jag lyckades ta mig ikapp dem till Tennäng. Hamnade förvisso längst bak i den enorma gruppen men ändå. Så sakteliga strax innan Risberg började gruppen att splittras och jag hade en dipp i kroppen och orkade inte söka position och följa med rätt drag. Jag lade istället fokus på att hålla i och dricka rejält på nästa langning. Efter Evertsberg började kroppen kännas piggare och nu började den stora upphämtningen. Redan i Oxberg hade jag plockat 170 placeringar från Smågan och kroppen svarade bättre och bättre. Jag fick Lina Korsgren  i släptåg och jag bestämde mig för att hjälpa Lina så mycket det bara gick för att ta henne upp från sin femteplats. Jag kände mig piggare och piggare och i Eldris passerade jag som 94:a och jag och Lina redan fått med oss Smutna och kommit ikapp ledaren i damklassen, Britta Norgren. Därefter försökte jag komma ifrån den stora klungan jag kört ikapp och kroppen kändes fortsatt bra. I mål tog jag mig som etta i den klungan och 88:a totalt vilket är mycket bra med tanke på det utgångsläge jag fick och den träningsbakgrund jag har.

Detta var den perfekta känslan att få avsluta en karriär på. Inte mitt bästa Vasaloppsresultat men den bästa känslan i kroppen och med alla mina förutsättningar så var det grymt härligt. Lina Korsgren blev 3:a till slut och jag är innerligt glad för att hon tog pallplatsen och att jag kunde vara så delaktig i henne framgång. Verkligen härligt att få göra det i mitt sista lopp i karriären.

Tack till alla sponsorer genom åren och framförallt Perbellum SS för möjligheten att avsluta min karriär i era färger!

12804675_10154021297966967_7573011141714162810_n

En reaktion på “Vasaloppet 2016 – Nu är det över!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *