Två långlopp avklarade

Har kört två långlopp hittills denna säsong som blir min sista. Jag har trappat ned träningen rejält sedan förra våren och det känns på tävlingar kan jag säga. Jag har inte trycket i kroppen och får slita ont för att hänga med i en fart som för ett år sedan var ”normalt”. Men det är kul att tävla även om placeringarna blir därefter.

Förra helgen körde jag Idre-Särnaloppet. Jag blev 7:a slagen av Anders Södergren med 12 min. Vi körde 3×15 km och jag var med efter 15 km men sedan tröt krafterna i armarna och att starta sitt första långlopp för säsongen utan fäste var inget bra drag. Efter loppet var jag riktigt trött och sliten i flera dagar. Ett tecken på att jag inte alls har träningsbakgrunden.

Nu senast i helgen brände jag av ett till långlopp. 42 km, Harsa Skimarathon. Något piggare i kroppen till en början men den hårda ryckiga farten tidigt in i loppet tog knäcken på mig och jag hade inte orken att hålla en hög jämn fart. Jag blev 9:a, 9 minuter efter segraren. Rätt konstigt att vara så långt efter med tanke på att jag spurtade om segern i fjol men positivt är att jag blir bättre och bättre. Med lite mer träning inför Vasaloppet så kanske kroppen närmar sig var jag tidigare varit. Jag stakade även i Harsa och det ger bra grund till kommande lopp. Det enda negativa var att jag fått känningar av min gamla skada (den som bidragit till att trappa ned satsningen) i ryggen. Jag har nästintill varit orörlig tills idag och jag hoppas innerligt att det släpper mer imorgon så jag kan börja bygga upp med grundträning igen. Tiden 1:56 h är helt okej på 42 km som ”elitmotionär”.

Nästa lopp blir Orsa Grönklitt Ski Marathon, därefter kör jag HalvVasan och förhoppningsvis är jag så pass i hyfsat slag att Vasaloppet blir en bra resa.

På återhörande :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *