Trenden att nätdejta på dejtingsajter

En liten orolighet väcks när man läser om att nätdejting är årets poppis. Självklart vill ingen vara singel, speciellt nu när hösten är på G men hur kommer det sig att marknaden är så stor? Att nästan 1 miljon människor i Sverige har varit registrerade på någon eller några dejtingsajter är intressant. Ser man tillbaka de senaste tio åren har tekniken utvecklats väldigt snabbt och det kan vara en av anledningarna till att människan blivit allt mer passiv genom åren.

När jag var liten fanns det ingen smartphone men idag kan man se små barn med en surfplatta eller liknande. Förr i tiden var det normalt att träffas ute och gå på en dejt men nu känns det mer som att man klicka ”gilla” på en profil och gör hon detsamma så blir det någon sorts matchning och eventuellt en dejt. Varför upplyser jag detta? Jag besökte svenska Dejtingkung som är en blogg där de delar med sig av sina 10 års erfarenheter inom online dejting. Det är lätt att få en tankeställer när man besöker deras sajt, bland annat att dejtingsajter omsätter fler hundra miljoner. Man ska absolut inte utesluta detta om man är singel eftersom det känns som att fördelar finns det gott men hur ser det ut om 3 år? Det finns specifika dejtingsajter för varje nisch, speciellt i USA där nätdejting är vardagligt och snart även i Europa. Läs gärna mer om Dejtingkung och deras historia om att dejta på nätet.

Nätdejta via dejtingsajtMed detta vill jag framhäva att trenden är här för att stanna om man kollar på statistiken och jag har full förståelse för detta. Tänk dig själv, i Sverige har vi i snitt 7 av 12 månader som är mörka därför är det normalt att man hellre är inomhus än utomhus jämfört med ett land som Malta. Därför blir det även allt fler som testar att dejta via nätet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *