En 11:e plats på VM

Det blev en 11:e plats för mig i dagens VM lopp över 24 km masstart. Jag orkade inte riktigt jobba med mjölksyran när Petter Northug satte in sitt tredje ryck med 1,8 km kvar av loppet. Jag hamnade fel i position och fick kriga som en soldat i det höga tempot. Jag hade en ryss med mig på slutet som blev femma, men jag orkade inte hänga honom. Istället fick jag spurta om 9:e platsen med snövärldscupåkarna, Timo Simonlatser och Dusan Kozisek. Jag rullade avstannande över mållinjen med 211 i puls (100%), 43 sek efter världsmästaren Petter Northug. Jag hade som mål topp 5 och topp 10 var godkänt. Jag missade precis men är ändå nöjd med min prestation då jag inte kunde åka fortare idag. Svanebo blev tvåa, Kalla vann och Marika Sundin tvåa. VM laget har nu plockat ihop 5 (!) medaljer på två dagar.

Intressant med dagens lopp var att Northug försökte gå loss kanske fem gånger, men lyckades bara på den sista. Dessutom slog han Svanebo med bara 2 sekunder. Det är bra för rullskidsporten! Riktigt inspirerande att tampas med världens bästa längdskidåkare ända upp till toppen.

Dagens hastighet i den tuffa utförsbacken efter 1,5 km var 78,8 km/h. Vi snittade på dryga 31 km/h och tog oss i mål på 47 minuter på 24 km.

Mitt VM är över för denna gång då jag varken kör sprinten eller stafetten. Så nu sitter jag i bilen på väg hem till Mora. Är nog framme 04.00.

Jag är anmäld till CykelVasan på lördag. Men tror kanske det utgår med tanke på det tuffa schemat jag haft nu och den mentala urladdning man gjorde idag. Man blir ganska matt i skallen efter att ha genomfört det lopp man väntat på hela sommaren! Vi får se på fredag, kroppen klarar det säkert iallafall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *