Avslutar karriären i ny klubb

Perbellum SS nyetablerad uppstickare

image

Nu är det helt klart att Joakim Engström (29), tidigare IFK Mora SK, kommer att göra en lite annorlunda avslutande säsong på sin elitkarriär. Det blir en nystartad klubb med ett särpräglat friskvårdskoncept och en stark huvudsponsor som blir klubbadress för Joakim säsongen 2015/2016.

– När ordföranden i Perbellum SS kontaktade mig och presenterade sina framtidsplaner och visioner förPerbellum Sportsällskap var det mycket som tilltalade mig säger Joakim. Även möjligheten att själv påverka så mycket, gjorde beslutet att lämna IFK Mora SK klubben som Joakim tränat och tävlat för sedan barndomen, lite lättare.

Joakim kommer inte bara genomföra sina tävlingar denna säsong utan samtidigt leda utformandet av Perbellum AB´s friskvårdsprogam som är fokuserat kring utomhusidrott.

– Vi är mycket förväntansfulla och nyfikna på vad detta kan medföra, glöm bilden av den stillasittande ingenjören säger Daniel Johansson ägare Perbellum AB, som är klubbens huvudsponsor. Andelen konditionsidrottare i branschen är hög och vi vill ha in våra anställda, våra kunder och alla som är intresserade i klubben. Vi kommer ha gemensamma träningsläger, träningsprogram, diskussionsforum och självklart siktar vi på att skicka en stark åkartrupp ledd av Joakim till Vasaloppet 2017, menar Daniel.

Fokus kommer under säsongen ligga på långlopp med Vasaloppet som höjdpunkt och avslutning.

– Kanske ställer vi in siktet på lite fler kända klassiska långlopp, exempelvis några ur Visma Ski Classics, under en ny satsning 2017 säger Andreas Hermansson ordförande i Perbellum SS och påpekar att fler nyförvärv kan var på väg. Vi har drivet, resurserna och kapitalet så nu ska vi försöka röra om lite i Skidsverige, avslutar Andreas.

Frågor till:
Ordförande
Andreas Hermansson
andreas@perbellum.nu
+46 739 248 666

Ytterligare info:
www.perbellum.nu
www.joakimengstrom.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *