9:a på VM, 20 km individuellt.

Det blev en nionde plats till slut för mig på dagens VM-distans. Jag hade siktat högre, faktiskt på medalj men tyvärr gick det inte idag. Jag hade räknat ut att jag efter mitt första varv skulle passera varvningen precis när storfavoriten Baptiste Noell från Frankrike skulle starta. Detta är perfekt då det är en stor fördel att hjälpas åt. Fransmannen var dock inte alls intresserad av det utan gasade max sitt första varv och försökte rycka sönder mig. Jag gjorde allt för att gå med men till slut drog jag på mig sådan syra att jag fick släppa på mitt tredje varv. Det varvet gick inte fort och jag fick slå igång benen flera gånger. Till slut kom Robin Norum och Eugenio Binachi ikapp mig och Markus Johansson. De åkte fortast av alla och blev till slut tvåa och etta. Det var inga större problem att hänga med dem i ca 12 km och det känns ganska surt att åka med i ett tempo som går fortast i världen men samtidigt veta att jag inte kan slåss om medaljerna.

Sammantaget är det min bästa VM-placering hittills men jag vet att jag kunde nå toppen och därför känns det surt. Bland annat slog jag Simone Paredi som ligger tvåa i Världscupen totalt med ca 1 minut. Det är bara att gå vidare. 2,3,6 och 9:a är en bra svensk insats i herrklassen. Jag siktar framåt och imorgon är det sprint. Jag kommer ev köra trots att det är en gren jag inte alls satsar på.

joakimengstrommmm

3 reaktion på “9:a på VM, 20 km individuellt.

  1. J-vla fransman!!!

    …sen kanske du bör fila lite på din egen taktik, du är ju stark nog att klara av att själv bestämma ett tempot som kan räcka till medalj – eller?

    Bra kämpat dock – 9:a i världen är inte fy skam!!!

  2. Såsom tävlingen var så var det nästintill omöjligt att gå sitt eget lopp. Vi körade ett varvlopp på 8×2,5 km och man behövde ta hjälp av någon som startade ett varv bakom. På rullskidor i hög hastighet är det A och O att kunna hjälpas åt.

  3. I organize like hell and try to get in front of as much as I can/ I can get stressed at times, but I stop and tell myself to just breathe. But then the Universe also reminds you that it is in charge and does things like make your moe–rhintlaw visit, and then no matter how organized you are, the plan goes to hell and I could cry, but I have decided to accept it for now!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *